Kuran Arapçası- 1
Davetçi kimliğine aşina olduğumuz ve Kur’an’ı anlamaya yönelik yaptığı çeşitli çalışmalarla tanıdığımız Nouman Ali Khan, uzun yıllardır başkanı olduğu Beyyine Enstitüsü’nde, dünyanın dört bir yanındaki Kur’an talebelerine Kur’an’ı anlama odaklı olarak geliştirdiği Kur’an Arapçası dersleri veriyor. Her yaştan okura hitap eden, anlaması, kavraması ve içselleştirilmesi kolay, analitik ve sistematik bir yöntemle hazırlanan kitap, öğrencisi Fulya Tuncel tarafından titiz bir çeviriyle Türkçeye tercüme edildi, ayrıca Kur’an Akademisi bünyesinde online ve ücretsiz olarak ilgililerine 3 kur halinde ders olarak da okutuluyor.
Kur’an Arapçası kitabı; İlahi Vahiy ile insan arasındaki dil engelini pratik, sistematik ve anlaşılır bir metotla ortadan kaldırarak okuru kısa zamanda Kur’an’a muhatap olacak seviyeye getirdiği için çok önemli bir çalışma.
Kitaptan Alıntılar: Bir Müslümanın, içinde hem ilahi mesajlar hem de fenni ilimlere ve kelama dair mucizeler içeren Kur’an’ı anlaması dinini öğrenmenin bir parçasıdır.
“Yaratıcı ile yaratılış arasında uzaklık ne kadar çoksa O’nun kelamı ile yaratılmışların kelamı arasındaki mesafe o kadar uzaktır.”
Kur’an, kolay ezberlenmesine izin veren şaşılacak derecede kısıtlı bir kelime yelpazesi kullanır.
Kur’an’ın rastgele gibi görünen kelime tercihlerinin ardında harika bir düzen, tutarlılık ve kasıt vardır.
İnsanın akıl etmesi için önce anlamaya ve tefekkür etmeye ihtiyacı vardır. Dolayısıyla Arapça öğrenmek dinimizin çok önemli bir parçasıdır.
Sayısız ilimlerle donatılmış olan Kur’an’ın bilim geliştikçe ortaya çıkan hikmet yüklü hakikatleri ve Arapça öğrendikçe ancak fark edilmeye başlanan kelamının mucizeleri, ona olan hayretimizi artırdığı gibi, o kelamın sahibi olan Zat’a olan hayretimizi, muhabbetimizi, güven ve bağlılığımızı artırır.
Yaratıcının kendisi gibi kelamı da eşsiz, karşılaştırılmaz, tükenmez bir hazinedir.
Arka Kapak Metni: “Akıl edesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik.” (Yusuf, 2)
Davetçi kimliğine aşina olduğumuz ve Kur’an’ı anlamaya yönelik yaptığı çeşitli çalışmalarla tanıdığımız Nouman Ali Khan, başkanı olduğu Beyyine Enstitüsü’nde, uzun yıllardır dünyanın dört bir yanındaki Kur’an talebelerine verdiği ve Kur’an’ı anlama odaklı olarak geliştirdiği Kur’an Arapçası dersleriyle de biliniyor. Ders müfredatı olarak kullandığı kitapların ilki öğrencisi Fulya Tuncel tarafından titiz bir çeviriyle Türkçeye tercüme edildi.
Nouman Ali Khan’ın Öğretim Metoduyla Kur’an Arapçası kitabının en önemli özelliği, her yaştan okura hitap ediyor olması. Anlaması, kavraması ve içselleştirilmesi kolay, analitik ve sistematik bir metotla hazırlanan çalışma, Fulya Tuncel tarafından kurulan Kur’an Akademisi bünyesinde ilgililerine online ve ücretsiz olarak da ders veriliyor.
Kur’an Arapçası kitabı; İlahi Vahiy ile insan arasındaki dil engelini pratik ve anlaşılır bir metotla ortadan kaldırarak okuru kısa zamanda Kur’an’a muhatap olacak seviyeye getiren çok önemli bir çalışma.
Detaylar;